Zprávičky

28.09.2012 19:50

 

Opět zde přináším novinky z domova. 

Týna roste jako z vody. Už je to veliká, krásná slečinka. Lumpačí s holkama na poli, v lesíčku, u nás na zahradě a u babičky. Všichni ji máme mocinky rádi. Začali jsme i navštěvovat cvičák, kde se Týna poprvé seznámila s vodou. Moc se ji vodička líbila a řádila v ní společně s kamarádkou Dajenkou. 

No a dostali jsme bažanta do zásoby. Využila jsem toho a Týnu s bažantem seznámila. Týna se toho zhostila po svém. Nejprve velice opatrně očuchat, pak zkusit potahat za křídlo a nakonec chňapnout a utíkat s ním pryč a zpátky donést paničce. Byla z ně velice moc nadšená. Jsem zvědavá na další naše cvičeníčko.

S holkama chodím na krásné procházky, kde se krásně vyblbnou a proběhnou. Nejoblíbenější hry jsou pro ně schovávačky v kukuřici, která ještě není sklizená. Jelikož začíná období honů atd., zvěře je hodně a holky jsou neustále ve střehu. 

 

A samozřejmě se krásně s Týnou připravujeme na naše výstavní výpravy, které zahájíme již v nejbližší době. Snažím se Týnu stavět do postoje, cvičíme jak se jen dá. Tak věřím a doufám, že se nějakých úspěchů dočkáme. 

 nácvik volného postoje 3,5 měsíce