Novinky

11.02.2014 20:28

Po stašně dlouhé době jsem se opět donutila na aktualizaci. Zkusím to ve zkratce vše napsat, snad na nic nezapomenu.

 
LEDEN
Zima je letos opravdu mírná, proto s holkama trávíme dny venku. Vymýšlíme různé výlety, aby se holky příliš nenudili. Jinak nic nového. Akorát Sárince koncem měsíce, po odhárání, začíná nějak zlobit zdraví.
 
ÚNOR
Sárinka se po týdnu nelepšila a tak jsme navštívili veterináře. Po vyšetření sonem jsme zjistili, že dostala silný zánět dělohy. A ještě k tomu těžší formu - s uzavřeným krčkem. Bylo to, jak se říká, za 5 minut 12. Sarča musela okamžitě na operaci. Ještě ten den byla operovaná. Děloha byla už hodně plná hnisu a hrozilo prasknutí. Vše se ale zvládlo, operace dopadla dobře a Sarča po třech hodinách mohla opět domů. Doma probíhala rekonvalecence - 2 dny infuze a antibiotika. Na kontrolách bylo vše v pořádku. Po deseti dnech se ale její stav rapidně změnil a Sarinka musela opět ihned na veterinu. Byla ji zjištěna tekutina v břiše a pěkně stouply i po vyšetření krve bílé krvinky. Ihned byly nasazeny infuze, glukoza a injekčně silná antibiotika. Vše to trvalo celý týden. Ale naše Sarča byla velice silná holka a po 14 dnech se z toho nejhoršího dostala. Dnes je to od operace dva měsíce a Sárinka opět lítá z holkama po zahradě. Výrazně se jí zlepšil apetit a je to zase naše Sarča. 
 
Sárinka také 6 dní po operaci oslavila své krásné 7. narozeniny. Proto Sárince přejeme všechno nejlepší k narozeninám, hoooodně moc zdravíčka a ať je s námi ještě hodne, hodně dlouho. Prožila si letos hodně krušný začátek roku a snad už si to holčička naše vybrala úplně všechno.
 
No a dne 18.2. se opět u nás slavilo. Tentokráte slavila své krásné 1.narozeniny naše Happynka.
Proto Hapince přejeme mnoho zdravíčka, spousty legrace a hlavně, aby naše společné plány letos vyšly na 110%. 
 
BŘEZEN
V březnu se toho událo taky dost. Na pár dní se naše smečka rozrostla o fenečku bišonka Agátku. Agátka je feňulka naší babičky, která v nynější době je na rekonvalescenci v rehabilitačním středisku v Ostravě. No a tak v nynější době máme pejsků 5.